این هفته بورس

 گرفتاری قطع برق حالا به افزایش قیمت کالاهای مختلفی مانند سیمان، فولاد، میوه و … رسیده است و بسیاری از تولیدکنندگان مدعی شدند که به دلیل قطع برق، متضرر شده‌اند.

با این وجود وزارت نیرو که از تامین برق مشترکان خانگی درمانده شده و پایداری شبکه برق را با قطع برق کارخانجات رقم زده است، وعده‌هایی می‌دهد که مشخص نیست چقدر صحت دارد؟

مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق دیروز که اخبار گرانی سیمان داغ شده بود گفت: با هماهنگی وزارتخانه‌های نیرو و صمت آن دسته از کارخانجات سیمانی که از روز گذشته سیمان خود را در بازار عرضه و باعث کاهش حباب قیمتی شدند، در اولویت رفع محدودیت‌های برقی قرار گرفتند و در صورت همکاری، رفع محدودیت‌های برقی سایر کارخانجات سیمانی که محصولات خود را در بازار عرضه کنند انجام می‌شود.

البته وزارت نیرو مدعی شده بود که تنها دلیل افزایش قیمت برخی کالاها، حضور دلالان و واسطه‌هاست و نه قطعی مکرر برق که علاوه بر نارضایتی مشترکان خانگی، کمر کارخانه‌ها را هم شکسته است.

حالا شرکت توانیر برای کنترل مصرف برق اعلام کرده که نصب کنتور هوشمند برای مشترکان پر مصرف اجباری است.

بر این اساس توانیر توضیح داده است: نسل جدید کنتورهای هوشمند هر 15 دقیقه یکبار اطلاعات مصرف را ارسال می‌کند و در صورتی که مشترک بیش‌تر از میزان استاندارد مصرف کند، برق آن مشترک به صورت خودکار و اتوماتیک قطع می‌شود.

به جز آن استانداری تهران هم راه‌هایی برای کاهش مصرف برق داشت و امروز، معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار تهران اعلام کرد: فعالیت کارکنان ادارات عادی به صورت 70 درصد دورکاری و فعالیت‌های ادارات ضروری، به صورت 50 درصد دورکاری است و استانداری برای نظارت بیشتر، به صورت متدوام از سازمان‌ها و دستگاه‌ها، بازدید می‌کند.

این موضوع در حالی رخ می‌دهد که وزارت نیرو پیش از این اعلام کرده بود که فقط حدود 40 درصد مصرف برق مربوط به مشترکان خانگی است و از این میان بالای 80 درصد مشترکان مطابق الگوی مصرف استاندارد، برق مصرف می‌کنند.

برای مطالعه بیشتر در همین مورد، گزارش «جیره‌بندی برق کشور» را هم بخوانید.

 محمد علی دهقان دهنوی گفت: از حذف رانت‌خواری با عرضه سیمان در بورس کالا خبر داد و گفت: افرادی که در خصوص خروج سیمان از بورس کالا اظهارنظر می‌کنند، وضع سیمان پیش از ورود به بورس را مد نظر داشته باشند.

این مقام مسيول افزود: پیش از ورود سیمان به بورس کالا، قیمت‌گذاری که روی محصولات سیمان انجام می‌شد به هیچ وجه مطلوب کارخانه‌های سیمان نبود و امکان سرمایه‌گذاری مجدد یا تعمیر و بازسازی دستگاه‌ها و خط تولید کارخانه‌ها را هم حتی به آن‌ها نمی‌داد.

او گفت: سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان قیمت تعیین می‌کرد و متاسفانه این قیمت به دست مصرف‌کننده هم نمی‌رسید؛ برای نمونه، در حالی‌که هر پاکت سیمان 17 هزار تومان قیمت‌گذاری می‌شد، در بازار بالای 30 هزار تومان به فروش می‌رفت و به دست عوامل معدودی توزیع می‌شد و این قیمت‌های بازار، رانت قابل توجهی نصیب دلالان می‌کرد.

به گفته ريیس سازمان بورس و اوراق بهادار، زمانی که سیمان وارد بورس کالا شد در یک مرحله تا 21 هزار تومان قبل از ورود به بورس کالا افزایش قیمت گرفت و بعد از آن هم در بورس کالا حدود 25 هزار تومان معامله شد و این قیمتی است که به دست مصرف‌کننده می‌رسد.مطالعه بیشتر: سرانجام عرضه سیمان در بورس کالا چه شد؟ / 27 شرکت در اولویت وصل برقبازار سرمایه، بازار شانسی نیست

او با بیان اینکه بازار سرمایه از اصولی برخوردار است که ارتباطی به شانس ندارد، گفت: چنانچه اصول مربوط به بازار رعایت نشود، دارایی افراد ممکن است به سبب پرریسک بودن بازار، در معرض کاهش قیمت‌ها قرار بگیرید. البته، تجربه، سوابق، آمار و عملکرد‌ها نشان داده که در بلندمدت بازدهی این بازار از دیگر بازار‌ها بیشتر است.

به گفته ريیس سازمان بورس، کسی که وارد بازار سرمایه می‌شود باید بخشی از دارایی خود که در آینده نزدیک به آن نیاز فوری ندارد را وارد بازار کند و با توجه به میزان آگاهی و دانش خود نسبت به بازار و انتخاب سهم‌ها، سرمایه‌گذاری مستقیم یا غیر مستقیم را انتخاب کند. اگر سرمایه‌گذاران اصول را رعایت کنند به طور حتم در بلندمدت سود خوبی از بازار دریافت می‌کنند که ربطی به شانس ندارد.مطالعه بیشتر: سهام عدالت در دولت فعلی آزاد می‌شود؟برنامه‌ها برای تغییر دامنه نوسان

وی به قطعی بودن تغییر و افزایش تدریجی دامنه نوسان اشاره کرد و به «رادیو اقتصاد» گفت: یکی از برنامه‌های سازمان بورس و اوراق بهادار که البته موضوع جدیدی نیز نیست، افزایش دامنه نوسان است. این موضوع کاملا قطعی و شیوه و روش اجرای آن در دست بررسی است.

ريیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه در همین راستا برنامه جامعی در مرکز پژوهش سازمان بورس در حال اجرا است، افزود: برای اینکه افزایش دامنه نوسان به صورت تدریجی و نظام‌مند باشد، طرحی در دست بررسی است.

دهقان دهنوی با اشاره به تغییر دامنه نوسان در سال گذشته به منفی 2 و مثبت 6، افزود: کاهش دامنه نوسان در آن برهه از زمان، برای یک دوره کوتاه‌مدت و به صورت موقت و محدود انجام شد.

او یادآور شد: همزمان با این اتفاق، طبق مصوبه شورای‌عالی بورس و مصوبات بعدی شورا، دامنه نوسان برای کنترل رفتار‌های هیجانی و بازگشت آرامش به بازار، بازتر شد. البته پس از بازتر کردن دامنه نوسان، دوباره به حالت پیشین برگردانده شد.

ريیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار امیدواری کرد: با کامل شدن مطالعات بر دامنه نوسان، خروجی این مطالعه در اختیار فعالان و صاحب‌نظران بازار سرمایه قرار داده می‌شود تا به اجماع کاملی برسیم و طرح مناسب و خوبی را اجرا کنیم.

او برطرف شدن پدیده صف‌نشینی را یکی از پیامد‌های افزایش دامنه نوسان عنوان کرد و گفت: درکنار اتفاقات و تحولات مثبت یا منفی اقتصاد که بر انتظارات سهامداران از قیمت سهم‌ها تاثیرگذار است؛ افزایش دامنه نوسان نیز در تشکیل پدیده صف‌نشینی موثر است.مطالعه بیشتر: آیا راهی برای حل مشکل فروش سهام عدالت هست؟سهام عدالت؛ دارایی ارزشمند

او درباره تغییرات در بازار سرمایه و نگرانی‌های سهامداران در موضوعاتی همچون تغییر دامنه نوسان و آزادسازی سهام عدالت و تاثیر آن بر بازار سرمایه گفت: در بحث مربوط به اجازه فروش سهام با توجه به اینکه سهام مورد نظر خارج از بازار و در واقع بین مردم توزیع شد و از حجم بالایی برخوردار است، امکان اینکه به افراد گفته شود سهام عدالت خود را نفروشند، وجود ندارد؛ زیرا فشار عرضه‌ای بر بازار وارد خواهد کرد که می‌تواند جو بازار را منفی کند.

دهقان دهنوی با بیان اینکه در سال گذشته آزادسازی سهام عدالت به مفهوم اینکه مالکیت و مدیریت به مردم منتقل شود در سهامداران مستقیم، به طور کامل انجام شد، گفت: در حال حاضر سهامداران مستقیم عدالت می‌توانند در مجامع شرکت‌ها حضور یابند و در انتخاب هیات مدیره نقش داشته باشند.

ريیس سازمان بورس تصریح کرد: در حال برنامه‌ریزی برای آزادسازی سهام عدالت هستیم. در ارتباط با سهام عدالت، سه نکته مطرح است، نخست اینکه، توصیه ما به مردم این است که سهام عدالت یک دارایی ارزشمند است. تا حد امکان از فروش آن منصرف شوند و حتی در صورت امکان، آن را افزایش دهند.

دهقان دهنوی نکته دوم را استفاده از روش‌هایی خواند که منجر به جذب سهام عدالت در صندوق‌ها می‌شود و ادامه داد: سازمان بورس در تلاش است با ایجاد روش‌هایی از عرضه سهام عدالت به صورت خرد در بازار عرضه جلوگیری کند.

او نکته سوم را آزادسازی تدریجی سهام عدالت در صورت موفق نبودن جذب این سهام در صندوق‌ها خواند تا از این طریق امکان کنترل آزادسازی سهام عدالت میسر شود و از ایجاد جو منفی در بازار پرهیز شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

منبع

پیش بینی بورس در آخرین هفته دولت روحانی | بورس صعودی است؟

در هفته گذشته شاخص کل بورس در مجموع 5 هزار و 210 واحد بالا آمد و به رقم یک میلیون و 316 هزار واحد رسید.

شاخص هم‌وزن نیز نزول 6 هزار و 329 واحدی را ثبت کرد. بدین ترتیب بورس ششمین هفته‌ای صعودی را پشت سر گذاشت، آیا این روند تداوم خواهد داشت؟ عوامل بنیادی و غیربنیادی تاثیرگذار بر بازار سهام چه پیامی به سهام‌داران می‌دهند؟تداوم بازدهی مثبت شاخص کل

شاخص کل در آخرین روز کاری هفته هزار و 606 واحد رشد داشت و به رقم یک میلیون و 313 هزار واحد رسید. شاخص کل نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 5 هزار و 210 واحد بالا‌تر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مثبت 0.4 درصد شود. شاخص کل در روز‌های دوشنبه و چهار‌شنبه صعود کرد و در روز سه‌شنبه نزولی بود. بازدهی هفته بورس نسبت به بازدهی مثبت 0.44 درصدی هفته پیش افت اندکی کرده است، اما ثبت ششمین هفته صعودی متوالی نشان از تداوم روند رو به رشد بورس پایتخت دارد، هرچند که از شتاب آن کاسته شده است.افت شاخص هم‌ وزن

در هفته اخیر شاخص کل هم‌وزن در روز دوشنبه صعود کرد و در روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه نزول کرد و در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 6 هزار و 329 واحد پايین‌تر ایستاد و به رقم 396 هزار و 744 واحد رسید و بازدهی منفی 1.5 درصدی را ثبت کرد.پیش بینی بورس هفته

در اولین هفته مردادماه بورس تهران که تنها سه روز کاری داشت، روند تغییرات شاخص کل پرنوسان بود. شاخص کل در روز دوشنبه 12 هزار و 113 واحد صعود کرد، اما در روز سه‌شنبه بیش از 8 هزار واحد تنزل کرد و سپس در روز چهارشنبه رشد اندک هزار و 606 واحدی را ثبت کرد.


بدین ترتیب در 6 هفته اخیر روند بورس صعودی بوده و در آخرین روز معاملاتی هفته شاخص کل بورس نسبت به آخرین روز کاری خرداد ماه 147 هزار واحد بالا آمده است. با این حال در معاملات هفته گذشته روند‌های درونی بازار علامت‌های مثبت و منفی متفاوتی داشت. در هفته اخیر شاخص کل صعود کرد، اما شاخص هم وزن افت شدیدی داشت و در هر سه روز کاری تعداد نماد‌های قرمزپوش بازار بیش از نماد‌هایی بود که رشد قیمت داشتند.

در این هفته نقدشوندگی بازار کاهش یافت و میانگین هفتگی ارزش معاملات خرد سهام با افت 16 درصدی به رقم 5 هزار و 458 میلیارد تومان رسید. علاوه بر آن میانگین روزانه ارزش صف‌های فروش پایانی بازار افزایش 12 درصدی داشت و 55 میلیارد تومان بیش از هفته پیشین بود.   

در مقابل پس از یک هفته وقفه میانگین هفتگی ارزش تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و به طور میانگین روزانه 30 میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد.

همچنین در هفته اخیر میانگین ارزش صف‌های خرید پایانی بازار رشد 45 درصدی داشت و در روز دوشنبه معاملات بازار با مازاد تقاضا بسته شد. اهمیت این نکته وقتی روشن می‌شود که بدانیم در 106 روز معاملاتی گذشته بورس تهران از 25 بهمن 1399 تاکنون تنها در دو روز کاری بازار با مازاد تقاضا بسته شده است. با این حال در دو روز سه‌شنبه و چهارشنبه معاملاتن بازار با مازاد عرضه 12 و 15 میلیارد تومانی به پایان رسید؛ بنابراین می‌توان گفت که روند‌های مثبت بازار سهام همچنان تداوم داشته، اما از قوت و شدت آن کاسته شده است.

در این میان تحلیل‌گران تکنیکی نیز معتقدند شاخص کل پس از شکستن سقف مقاومت یک میلیون و 312 هزار واحد در حال کف سازی است و افت روز سه‌شنبه و رشد اندک روز چهارشنبه همواره در موارد مشابه تکرار شده و قرار گرفتن شاخص در ارقام بالاتر از سطح مقاومت شکسته شده نشان دهنده توان شاخص برای کف سازی و ایجاد روند صعودی جدید در ابتدای هفته پیش رو است. تحلیل‌گرانی که روند‌های بازار‌های دارایی را مرتبط می‌دانند معتقدند که صعود قیمت دلار به کانال 26 هزار تومانی عاملی در جهت رشد قیمت‌ها در بازار سکه و سهام خواهد بود. بدین ترتیب می‌توان 3 عامل بنیادی و تکنیکی گفته شده را عوامل صعودی بازار نامید.

سود سهام

افزایش سرمایه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *